Jul på Vesterbro - For første gang

Fødselsdagstur til Hamborg

Hamborg er vores favorit get away destination, og vi kører derned ved enhver given lejlighed. Hvorfor Hamborg og hvad var denne anledning?  

Lad os starte med anledningen. Lulu havde fødselsdag i september hvor hun fyldte 10 år, en del af hendes gave var en tur til Hamborg. Leroy og Lulu har været med derned mange gange og elsker det. Turen blev så planlagt bevidst med afgang på Simones 24 års fødselsdag, så vi kunne fejre hende med maner.

Hvorfor Hamborg? Simpelthen fordi, den by har alt. Den ligger i køreafstand, og det er en dejlig tur synes vi. Der ryger en god lydbog på og de som ikke sover, sidder og lytter og hygger. Har alt? Aghhh nu må I stoppe.. Men nej, det rigtigt! Den er flot, der er gode hoteller, lækker mad, gode shoppingmuligheder, og masse af ting at se på, og bedst at det hele er at alt er i gå-afstand. Vi gik 50 kilometer på de tre dage, skulle benene blive trætte er taxituren billig, og tror aldrig vi har brugt mere end 10 euro – ligegyldigt hvorend vi kører hen.

Herefter følger vores tur, som samtidig indeholder en lille guide til steder, som vi synes er et besøg værd.

Vores hotel var Marriott på ABC-Strasse, et flot hotel og lækkert til børn, da der er en fed pool i kælderen. Uden børn var der andre hoteller som var mere relevante, men ungerne elsker turen i poolen efter en lang dags march.

Da vi ankom til hotellet på en søndag, var mulighederne for at shoppe ikke-eksisterende. Alt detail er lukket i Tyskland om søndagen, så vi tog en tur i Zoo, Hagenbeck Tierpark, som er en super lækker zoologisk have. Den er meget grøn, og dyrenes områder er kæmpe store, så de virker til at have det godt. Mange dyr render frit rundt, og man kommer meget tæt på. En anden sjov ting er, at man kan håndfodre elefanterne, det er en lidt vild oplevelse. Det var tilgengæld pisse koldt, så vi måtte til sidst opgive og tage indtil centrum, på jagt efter en currywurst og et glas gløgg. Selv dette var svært på en søndag, men det lykkedes.

Så var det tid til at tjekke ind, og få en fortjent dukkert for børnene. Herefter skulle Simone fejres med en fødselsdagsmiddag, og da hun havde lyst til bøf, tog vi det sikre valg og bookede bord på Mash – det er altid en succes, og denne aften var ingen yundtagelse. Dejlige bøffer og lækker rødvin. Efter middagen gik vi en tur op af Reeperbahn, som er en gade fuld af strip, porno og prostituerede. “Er det et sted for børn?” tænker i måske. Vi tænker ja da, børn tager ikke skade af at se alle livets aspekter, og gaden er festlig og folk er altid i godt humør. 😉

 

Næste dag stod den på hardcore shopping – det er vi verdensmestre i, og også denne dag var vi gode. Det var koldt, så vi tog en tur på Cafe Paris, en super lækker cafe – måske deres svar på Victor, bare pænere. Her nappede vi et par store øl et par colaer og et sær desserter. Faktisk gav Leroy, da han gerne ville prøve at give en øl til os. Det var SÅ hyggeligt. Resten af dagen brugte vi på julemarkederne, som der er alle steder i Hamborg, og de er super hyggelige og besøgt af alle typer mennesker. Det er virkelig fedt ig mangfoldigt.

Næste morgen var vi blevet anbefalet at tage ud til et, for os, nyt sted til morgenmad. Elbgold, hedder det. Det fortrød vi bestemt ikke, for det var uden sammenligning den bedste kaffe vi nogensinde har smagt – og vi er begge vilde med kaffe, og har drukket masse af det brune guld, men denne var simpelthen for lækker og klart et besøg hver.

Dagen var igen shopping dag, og videre i jagten på julehygge, men så skete det, at vi faldt forbi Hamburg Dom – et gigantisk Tivoli. Vi har set det mange gange, men altid gået udenom. Men denne gang ville vi prøve det, og det var det bedste vi har gjort, for det var simpelthen så fedt. Kæmpe stort, fuld af vilde forlystelser, men det bedste var, at det samtidig var så flot. Alt var så lækkert og velholdt, og det var så indbydende, at man blev knald glad i låget. Ungerne og Simone prøvede en masse, imens Morten var taskeholder.

Efter Tivoli land skulle vi spise, og havde booket bord på East. Et fedt designer hotel med en lækker restaurant i kælderen, lidt grotte agtigt. Her fik vi den bedste og ikke mindst flotteste sushi vi har fået. Desværre var der ikke rigtigt børnevenlig mad, så det er bedre til voksenturen. Men et super fedt sted, hvor man med forhold uden børn også kan bo.

Desværre var det ved at være enden på turen, og vi vendte vores iskolde snuder mod hotellet og varme. Da vi havde puttet ungerne, tog vi et langt og varmt skumbad indtil vi nærmest begyndte at blive til rosinerne. Trætte og lykkelige smuttede vi i seng, lykkelige over den sene udtjekning på hotellet, så vi faktisk kunne nå Elbgold endnu en gang, inden turen gik mod DK igen.

Om vi kommer tilbage til Hamborg, ja, det kan I tro, og det varer ikke længe før vi er der igen.

 

Wir sehen uns

Simone og Morten

Hotel

Marriott – ABC-Straße 52

https://www.marriott.com/hotels/travel/hamdt-hamburg-marriott-hotel/?scid=bb1a189a-fec3-4d19-a255-54ba596febe2

Hagenbeck Tierpark

http://www.hagenbeck.de/startseite.html

 

Elbgold

https://www.elbgold.com

 

East

https://www.east-hamburg.de/restaurant/

 

Cafe Paris

https://www.cafeparis.net

 

 

 

 

 

 

Morten-under

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jul på Vesterbro - For første gang