Vi skal have en baby!

Børn er søde når de sover… hos deres bedsteforældre

Her står vi med tre unger i forvejen og en lille ny på vej. Morten tog Lulu (10 år) og Leroy (11 år) med ind i forholdet og Simone tog Elliot (4,5 år) med. Hvordan bliver det så, at skulle have en lille efternøler? Der er ingen tvivl om, at vi som anden- og tredjegangs forældre har en anden og mere afslappet tilgang, end dengang vi hver især blev forældre for første gang.

Selvom vi var førstegangs forældre hver for sig i tidligere forhold, er det lidt samme historie for os begge – ligesom det sikkert er, for mange andre førstegangs forældre. Vi var begge på mere gyngende grund og langt mere pyldrede og påpasselige, end vi er nu. Vi var begge sådan nogle forældre, der fik lidt ondt i maven, hvis andre skulle passe ungerne og dét at have voksentid blev nedprioriteret, eller slet ikke prioriteret. Et forældreskab hvor det hele druknede i bleer, gylp, gråd, amning, flasker, søvnløse nætter og børn i sengen.

Vi er begge realister (eller det vælger vi ihvertfald at tro 😉) og vi ved begge at gråd, manglende søvn, osv. Oftest bare er en del af det at blive forældre. Vi har begge været i det og ved derfor også begge, hvor vigtigt det er, ikke at lade alt drukne i det, denne gang. Vi har nu tre børn i forvejen og prioriterer alligevel kærestetid meget højt. Vi sørger for at være kærester hver dag og gøre voksenting sammen alene – både små ting, som at tage bad sammen hver dag og gå en masse ture sammen, men også større ting, som at tage på “get aways” sammen. Her til nytår tog vi fx alene i Hamburg uden børn, sidst i januar skal vi til Ystad og i februar tager vi et smut til Falkenberg. Det giver os begge enormt meget overskud og vi kan begge mærke, hvor vigtigt det er for os som par, aktivt at vælge hinanden til. (Så hvis I har nogle forslag og anbefalinger til flere gode get aways, så kom endelig med dem!)

Det har vi ikke planer om at stoppe med, blot fordi der kommer en lille ny. Vi har begge en helt anden ro nu, vi ved at et barn ikke går i stykker af at blive passet af bedsteforældrene engang imellem og vi ved, at glade og overskudsagtige forældre, giver gladere og mere harmoniske børn.

Vi er nok lidt høneforældre på visse punkter, vi synes at det er hyggeligt med unger der kommer tøffende ind til os om natten og putter, og vi synes begge at det er hyggeligt med godnatsange- og historier. Men vi glæder os også begge til at blive forældre, på en måde hvor vi kan give lillebror/lillesøster den samme kærlighed og omsorg som vores andre unger har fået (og stadig får 😉), men på en måde hvor vi samtidig har os selv og hinanden med hele vejen og husker, at vi ikke kun er forældre, men også er mand og kone.

Hvilke tanker gjorde/gør I jer som anden/tredjegangs forældre? Og hvilke erfaringer tog I særligt med i anden runde af forældreskabet?

De bedste mandagshilsner

Simone & Morten

1 kommentar

  • Camilla

    Jeg er pt 2. Gangs gravid og en ting jeg ved jeg vil gøre anderledes denne gang, er ikke at tænke for meget over hvordan andre mener jeg skal gøre tingene.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi skal have en baby!